Executiewaarde in Lelystad

De executiewaarde van een pand is de opbrengst die het pand oplevert wanneer deze gedwongen wordt verkocht op een openbare veiling. Deze executiewaarde van een woning ligt in de meeste gevallen rond de 90% van de geschatte prijs die een woning zou opbrengen wanneer deze onder normale omstandigheden zou worden verkocht. De executiewaarde is een belangrijke waarde van uw pand; bij het aanvragen van een hypotheek wordt namelijk naar de executiewaarde gekeken voor het bepalen van de maximale hypotheek die u kunt afsluiten. In de meeste gevallen is dit 125% van de executiewaarde. Ook voor de maandelijkse rente die u gaat betalen wordt gekeken naar de executiewaarde van het pand, ten opzichte van de hoogte van de hypotheek.

De executiewaarde van een woning is een belangrijk getal. Bij de door ons aangedragen professional; taxateur in Lelystad, kunt u terecht voor meer informatie over de executiewaarde. Ook kunnen wij de executiewaarde van uw pand voor u bepalen en deze vastleggen in een taxatierapport.

Het bepalen van de executiewaarde

Als ervaren taxateur in Lelystad en omgeving kunnen wij u van dienst zijn bij het bepalen van de executiewaarde van uw huis. Een bank of geldverstrekker accepteert niet zomaar ieder taxatierapport; er zijn bepaalde kwaliteitseisen waaraan een taxateur moet voldoen. Zo moet de taxateur bijvoorbeeld ingeschreven staan bij VastgoedCert; het kwaliteitsregister van makelaars en taxateurs. In Lelystad en in de omgeving van Lelystad zijn wij de juiste taxateur voor het berekenen van de executiewaarde. Kunnen wij u van dienst zijn? Neem dan contact met ons op.